ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 25-28/9/23 (αναλυτικοί χάρτες)

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 25-28/9/23 (αναλυτικοί χάρτες)

Πάμε να δούμε τι δείχνουν τα βραδινά στοιχεία της 22/9 για την αλλαγή του καιρού που αναμένεται στην χώρα μας απο την Δευτέρα 25/9/23.

Το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο επιμένει για αρκετά και έντονα φαινόμενα στην δυτική, νότια, και νοτιοανατολική Θεσσαλία το τετραήμερο 25-28/9. Δηλαδή στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, νότια του νομού Λάρισας και στον νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες. Επίσης στην βόρεια Εύβοια και την βόρεια Στερεά. Αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού, κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, όπου αναμένονται λίγες έως καθόλου βροχές.

Στον παρακάτω χάρτη του ευρωπαϊκού προγνωστικού μοντέλου μπορείτε να δείτε την εκτίμηση  για το συνολικό ύψος βροχής σε όλη τη χώρα 25-28/9. Παρατηρείτε τα μεγάλα ύψη βροχής που εκτιμά το προγνωστικό μοντέλο για περιοχές της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς με πάνω απο 100 χιλιοστά βροχής.

Στον επόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε πιο εξειδικευμένα την περιφέρεια Θεσσαλίας και τα χιλιοστά που εκτιμά το ευρωπαϊκό μοντέλο στη βραδινή του (22/9, 12z) ανανέωση για το τετραήμερο 25-28/9.

Το αμερικάνικο προγνωστικό μοντέλο απο την άλλη επιμένει σε λιγότερα χιλιοστά βροχής αλλά που τοπικά θα έχουν ένταση.

Στον παρακάτω χάρτη του αμερικάνικου προγνωστικού μοντέλου μπορείτε να δείτε με βάση τους χρωματισμούς (όσο πιο σκούρα τα χρώματα τόσο περισσότερα τα χιλιοστά βροχής) που αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα.

Παρατηρούμε λοιπόν πως τα δύο παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει, καθώς το ευρωπαϊκό δίνει περισσότερα χιλιοστά βροχής σε αντίθεση με το αμερικάνικο που δίνει λιγότερα.

Τονίζω πως οι παραπάνω χάρτες αποτελούν εκτίμηση και ΟΧΙ πρόγνωση. Πρόγνωση αναλυτική θα εκδώσω την Κυριακή με απόλυτη λεπτομέρεια και ακρίβεια.

Μέσα στο Σ/Κ τα στοιχεία όμως θα σταθεροποιηθούν και θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην πονεμένη Θεσσαλία μας όσο και στο σύνολο της χώρας.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι η κακοκαιρία αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με την κακοκαιρία Daniel που μας επηρέασε πρόσφατα με τα ρεκόρ ύψους βροχής.

Όπως και να έχει έρχεται στην χώρα μας μια κακοκαιρία που θα αφήσει τοπικά αξιόλογα ποσά βροχής οπότε ιδιαίτερα η περιφέρεια Θεσσαλίας, που ήδη έχει σοβαρά προβλήματα απο την προηγούμενη κακοκαιρία, να λάβει τα ανάλογα προληπτικά μέτρα.

Η ενημέρωση θα είναι συνεχής οπότε μείνετε συντονισμένοι και κοινοποιήστε τα άρθρα μας σε φίλους και γνωστούς σας για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή τους.

Επιμέλεια-σύνταξη άρθρου: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πηγή χαρτών: meteociel.com, meteologix.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *