Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή 6/5/2022 κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Ελλάδα Εξασθένιση των φαινομένων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο(+Χάρτες)

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή 6/5/2022 κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Ελλάδα Εξασθένιση των φαινομένων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο(+Χάρτες)

Το βαρομετρικό χαμηλό στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κορσικής και της Σικελίας το μεσημέρι της Παρασκευής θα επιδεινώσει πρόσκαιρα τον καιρό στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ελλάδα και λιγότερο στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα με τοπικές βροχές και μπόρες.

Η σταδιακή εξασθένηση του συγκεκριμένου χαμηλού θα συντελέσει και στην εξασθένιση των φαινομένων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα:
Την Παρασκευή 6/5 στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία και στην Κρήτη προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα μέσα στην ημέρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία και στη δυτική Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά ημιορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 25 βαθμούς.
Το Σάββατο 7/5 αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και στη δυτική Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, οι οποίες γρήγορα μέσα στην ημέρα θα διαλυθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν λίγο.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 5-6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 25 βαθμούς.
Την Κυριακή 8/5 προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως οι νεφώσεις στη Θράκη, τη Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά των προαναφερόμενων περιοχών.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22 και στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα 9/5 σε όλη σχεδόν την χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στην νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν και λίγες τοπικές βροχές.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις μποφόρ 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: MetOffice, ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *