ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ 19-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 (+αποκλειστικοί χάρτες)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ 19-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 (+αποκλειστικοί χάρτες)

Συνεχίζουν και τα πρωινά στοιχεία της 19ης Απριλίου να επιμένουν για πολύ έντονα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία την νύχτα της Παρασκευής 19/4 έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/4.

Τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα εστιάζουν τα πολύ έντονα φαινόμενα στην Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στο Πήλιο και τα ανατολικά παράλια τμήματά του. Φυσικά όπως θα δείτε και στον χάρτη που σας έχω σχεδιάσει, έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν σε όλη τη Θεσσαλία (πορτοκαλί χρώματα), αλλά τα πολύ έντονα (κόκκινα χρώματα) θα επικεντρωθούν στο σύνολο του νομού Μαγνησίας (κυρίως Πήλιο, ανατολικά παράλια Πηλίου), σε Αγιά, παράλια Αγιάς και Σποράδες.

Οι περιοχές που βρίσκονται μέσα στις κόκκινες αποχρώσεις έχουν σημαντική πιθανότητα να εμφανίσουν τοπικές πλημμύρες, υπερχειλίσεις ρεμάτων και ποταμών καθώς και τοπικές κατολισθήσεις.

Κατα μέσο όρο και ενδεικτικά στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας στα πεδινά τμήματα αναμένονται απο 30 έως 50/60 χιλιοστά βροχής, στην Αγιά-παράλια Αγιάς 50-80 χιλιοστά, στην πόλη του Βόλου και τον Αλμυρό 60-80 χιλιοστά, στην υπόλοιπη πεδινή Μαγνησία 50-80, στο Πήλιο και τα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα 100-130 χιλιοστά βροχής και τέλος στις Σποράδες 60-80 χιλιοστά βροχής.

Να τονίσω πως τα παραπάνω χιλιοστά βροχής είναι ενδεικτικά, μπορεί δηλαδή να σημειωθούν όσα σας έγραψα, μπορεί λιγότερα ή και παραπάνω τοπικά.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΕΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 19-20/4/24

ventusky.com

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *