ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 24-26/2/24 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ (αναλυτικός χάρτης βροχής)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 24-26/2/24 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ (αναλυτικός χάρτης βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2/24

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στο σύνολο της χώρας, τοπικές βροχές αναμένονται στην βορειοδυτική χώρα και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική χώρα, σε περιοχές την δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στα πελάγη νότιοι 5-6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια χώρα απο 2 έως 19-20 βαθμούς κελσίου, στην κεντρική χώρα απο 5 έως 20/21 βαθμούς, στην νότια χώρα 7 έως 21 βαθμούς κελσίου, στα νησιωτικά τμήματα απο 10 έως 18/19 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/2/24

Στην δυτική Ελλάδα απο τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σταδιακά απο τις μεσημεριανές ώρες βροχές θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα στην δυτική Ελλαδα, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7-8 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια χώρα απο 4 έως 16 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά 8 έως 16 βαθμούς κελσίου, στα νότια και νησιωτικά τμήματα απο 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2/24

Αρχικά αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά έντονες σε Θεσσαλία-Σποράδες, κεντρική Μακεδονία, Χαλκιδική, ανατολική κυρίως Πελοπόννησο, Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη νησιά ανατολικού Αιγαίου, σταδιακά απο τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά προσήνεμα τμήματα της χώρας και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα απο το μεσημέρι έως αργά τη νύχτα. Απο τις πρωινές ώρες ο καιρός στην δυτική χώρα θα είναι βελτιωμένος. Οι περιοχές που φαίνεται να μην επηρεάζονται καθόλου είναι η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άνω των 1.700-1.800 μέτρων. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι 4 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ και απο το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια χώρα απο 4 έως 16 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά απο 8 έως 14/15 βαθμούς, στα νότια και νησιωτικά τμήματα απο 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Πιθανή νέα κακοκαιρία 29/2 και την 1η Μαρτίου που ίσως είναι πιό έντονη με πολλά νερά και πυκνά χιόνια στα βουνά. Λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε μείνετε συντονισμένοι για την σωστή ενημέρωσή σας μακριά απο την τρομολαγνεία του διαδικτύου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΕΤΟΥ 24-26/2/24

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *