ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 1-3/3/24 Κακοκαιρία την Παρασκευή με σταδιακή βελτίωση απο το βράδυ και απο τα δυτικά (+χάρτης βροχής)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 1-3/3/24 Κακοκαιρία την Παρασκευή με σταδιακή βελτίωση απο το βράδυ και απο τα δυτικά (+χάρτης βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3/24

Προβλέπεται κακοκαιρία τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την δυτική χώρα με βροχές και καταιγίδες, γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και έως το βράδυ θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τοπικά θα είναι έντονα. Η περιοχή που δεν θα δεχθεί φαινόμενα είναι η Θράκη. Τη νύχτα ο καιρός θα έχει ήδη βελτιωθεί στο Ιόνιο και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας εκτός της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και των νησιών του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, όπου θα συνεχίζονται κατα περιόδους βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια πάνω απο τα 1.800-1.900μ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 4 έως 15/16 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά απο 10 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά απο 10 έως 15 βαθμούς κελσίου, στα νότια και νησιωτικά τμήματα απο 11 έως 17/18 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/24

Τις πρωινές ώρες αναμένεται άστατος καιρός στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου με βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με πυκνές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ το μεσημέρι-απόγευμα αστάθεια θα δώσει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπως επίσης στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 4 έως 15/16 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά απο 9 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά απο 6 έως 17 βαθμούς κελσίου, στα νότια και νησιωτικά τμήματα απο 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3/24

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές ώρες πιθανή αστάθεια στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Θράκης και της Κρήτης ίσως δώσει λίγες τοπικές βροχές/μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο απο δυτικές και νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 3 έως 16/17 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά απο 8 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά απο 4 έως 17/18 βαθμούς, στα νότια και νησιωτικά απο 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΒΡΟΧΗΣ 1-3/3/24

ventusky.com
ventusky.com
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *