Μεταβολή του καιρού από τις επόμενες ώρες με καταιγίδες στα βόρεια.

Μεταβολή του καιρού από τις επόμενες ώρες με καταιγίδες στα βόρεια.

“Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και κυρίως κατά τις απογευματινές, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και κατά τόπους της βόρειας κυρίως Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τοπικά, σε περιοχές της Μακεδονίας θα είναι έντονα, συνοδευόμενα από χαλάζι, έντονους ριπαίους-καθοδικούς ανέμους και ηλεκτρική δραστηριότητα. Δείξτε προσοχή αργά το απόγευμα-πρώτες βραδινές ώρες σήμερα, στα παράκτια-παραθαλάσσια τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να εκδηλωθούν με τη μορφή μπουρινιού”

Αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα το απόγευμα-πρώτες βραδινές ώρες από καταιγίδες:

  • Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας
  • Η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας
  • Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας
  • Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα, για την εκδήλωση πιο τοπικών φαινόμενων υπάρχει και για την περιοχή της Θράκης
  • Τοπικά οι περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας
  • Τοπικές μπόρες πιθανόν και στα πολύ ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου

Δεν αποκλείεται πάντως μέχρι αργά το βράδυ κάποια διάσπαρτα φαινόμενα να επιμείνουν σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων στις περιοχές αυτές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άστατος θα καταστεί ο καιρός τις επόμενες ώρες και κυρίως μεταξύ πρώτων απογευματινών ωρών έως και βραδινών, με την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα πιθανόν τοπικά να είναι έντονα και να συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους ή και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Μικρότερη, αλλά υπαρκτή πιθανότητα τα φαινόμενα να επηρεάσουν και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι ασθενείς και τοπικά στα παράκτια θαλάσσια αύρα στα 3-4 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα ενισχυθούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς γύρω στα 4 και στα ανοιχτά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα φτάσει και στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακροπρόθεσμη εξέλιξη:

“Η αστάθεια θα παραμείνει στα ηπειρωτικά μέχρι και το Σάββατο, όπου το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο, αναμένεται γενίκευση των φαινομένων σε μεγάλο κομμάτι του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Άνοδος της θερμοκρασίας στη συνέχεια και ενδείξεις για αλλαγή του καιρού και πάλι προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας.”

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Σάββας Σίσκος – Μαθηματικός – MSc φοιτητής του ΠΜΣ “Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον του Α.Π.Θ”

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

2 σκέψεις για το “Μεταβολή του καιρού από τις επόμενες ώρες με καταιγίδες στα βόρεια.

  1. διαβαζω τις προβλεψεις τακτικα γιατι ο καιρος με ενδιαφερει,ομως καποιες φορες διαπιστωνω γενικης φυσεως προβλεψεις που αφορουν μεγαλα τμηματα της περιφερειας χωρις να εντοπιζονται πολεις η χωρια η ακομα και το ποθεσιες οταν ειναι αναγκαιο και επικινδυνο φαινομενο . αυτη την στιγμη λετε για αλλαγη του καιρου στην κ μακεδονια χωρια αλληεπισημανση ,ομως η περιοχη αυτη αρχιζει απο τπυς πορους και φτανει μεχρι χαλκιδικη το φαινι μενο αυτο θα επηρεαση ολη αυτη την περιοχη? νομιζωθα πρεπει οι περιοχες να ειναι ποιο συγκεκριμενς για να εχουν και καποια χρησιμοτηταμ ευχαριστω

    1. Απο την ανοιξη εως και το φθινοπωρο εχουμε αστατο καιρο με καταιγιδες,οι καταιγιδες αυτες δεν προβλεπονται,δεν μπορει κανεις δηλαδη να ξερει αν για παραδειγμα θα βρεξει στην Λαρισα ή στον Πλατυκαμπο. Η προγνωση γινεται για μια ευρυτερη περιοχη οπου αναμενονται καταιγιδες. Χαρακτηριστικα θα σας αναφερω το εξης, στην τελευταια κακοκαιρια με τα πολλα προβληματα στην Λαρισα ο σταθμος της ΕΜΥ στο αεροδρομιο εγραψε 45 χιλιοστα και αλλοι σταθμοι δυτικα της πολης κατεγραψαν 7 με 8 χιλιοστα βροχης. Οποτε καταλαβαινετε οτι ειναι πολυ τοπικα τα φαινομενα και δεν γνωριζει κανεις που θα βγει μια καταιγιδα. Αναφεραμε κεντρικη Μακεδονια λοιπον καθως επηρεαστηκαν και οι νεοι ποροι αλλα και η Χαλκιδικη και πολυ σωστα πεσαμε 100% μεσα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *