Ο καιρός για τους αγρότες το επόμενο τετραήμερο από 19-22/8/2021(+Χάρτες)

Ο καιρός για τους αγρότες το επόμενο τετραήμερο από 19-22/8/2021(+Χάρτες)

Η ατμοσφαιρική διαταραχή (trough) που θα δημιουργηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στην κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και θα δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας στον Ελλαδικό χώρο και κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα της Παρασκευής 20/8/2021 μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 21/8/2021.


Έτσι, σε αυτό το χρονικό διάστημα και κυρίως τις θερμές ώρες και τις πρώτες βραδινές ώρες των προαναφερόμενων ημερών αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.
Μάλιστα στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και έντονα.

Με βάση αυτά τα προγνωστικά στοιχεία προτείνουμε στους αγρότες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου να μην προχωρήσουν σε άρδευση των καλλιεργειών τους μέχρι την Κυριακή 22/8/2021, καθώς οι πιθανότητες για βροχές το άμεσο χρονικό διάστημα είναι μεγάλες.
Αντίθετα, οι πιθανότητες για βροχές στην πεδινή Θεσσαλία στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είναι μικρές, εκτός από τα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, όπου εκεί οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες.
Επίσης, πιθανό είναι το ενδεχόμενο για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Από την Κυριακή 22/2/2021 επανέρχεται η καλοκαιρία και η απουσία βροχών στην χώρα μας.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

ΠΗΓΕΣ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *