Καλοκαιρία και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας στην χώρα μας μέχρι την Τετάρτη 18/8/2021 Δροσίζει από την Πέμπτη (+Χάρτες)

Καλοκαιρία και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας στην χώρα μας μέχρι την Τετάρτη 18/8/2021                                     Δροσίζει από την Πέμπτη (+Χάρτες)

“Η ισχυρή ατμοσφαιρική διαταραχή της κεντρικής Ευρώπης κινούμενη γρήγορα προς τα ανατολικά θα προκαλέσει μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς τα Βαλκάνια και επομένως και την χώρα μας και θα δημιουργήσει ένα νέο μικρής διάρκειας θερμό επεισόδιο.


Όμως, το ψυχρό μέτωπο της διαταραχής θα διέλθει γρήγορα την Πέμπτη 19/8/2021 από την Ανατολική Ευρώπη και έτσι θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες προς τα Βαλκάνια και την χώρα μας”. 

Έτσι από σήμερα Δευτέρα 16/8/2021 η θερμοκρασία θα αρχίσει εκ νέου να παρουσιάζει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και η κορύφωση της ανόδου αναμένεται την Τετάρτη 18/8/2021.
Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 17/8/2021 προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη την χώρα.
Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές κατευθύνσεις 3-4 τοπικά και 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοδυτικές κατευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Μέσα στην ημέρα οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα εξασθενίσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές θα φθάσει στους 38 βαθμούς.
Την Τετάρτη θα παραμείνει το ίδιο σκηνικό του καιρού με πιθανό το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.
Μικρές πιθανότητες υπάρχουν για την εκδήλωση τοπικών βροχών στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο από το μεσημέρι της Τετάρτης θα στραφούν σε βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί άνεμοι εντάσεως 4-5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς.
Την Πέμπτη 19/8/2021 αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βορειοδυτικές-βορειοανατολικές κατευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο το βράδυ της Πέμπτης έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς. 

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για να μαθαίνετε έγκαιρα, υπεύθυνα και αξιόπιστα τα πάντα γύρω από τον καιρό και την εξέλιξη του.

ΠΗΓΕΣ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *