Η κακοκαιρία 16-17ης Νοέμβρη στη Θεσσαλία

Μεγάλα τα ύψη βροχής που έπεσαν στην Θεσσαλία το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή με πολλά πλημμυρικά φαινόμενα να παρατηρούνται στην ανατολική κυρίως Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Αγιά και παράλια Λάρισας με ποτάμια και ρέματα να ”κατεβάζουν” ότι μπορεί να φανταστεί κανείς απο τον Κίσσαβο!Τόνους λάσπης,κούτσουρα,πέτρες και γενικά φερτά υλικά.
 Εδώ και πολλές ημέρες σας είχα προειδοποιήσει έγκυρα και έγκαιρα μέσα απο τις αναλυτικές μου προγνώσεις εδώ στο blog μου,την τηλεόραση του ASTRA,το ραδιόφωνο αλλά και απο το live έκτακτο δελτίο καιρού στην σελίδα μου Meteoagia blog-Panos Archontis στο facebook για την σημαντική αυτή κακοκαιρία και για τυχόν πλημμυρικά επεισόδια!Όπως και ακριβώς έγινε!

Πάμε να δούμε απο κάποιους σταθμούς της Θεσσαλίας τα χιλιοστά που έχουν καταγραφεί απο την Πέμπτη έως και αυτή την ώρα 17/11/17- 20:05μμ:

ΛΑΡΙΣΑ: 69mm
ΒΕΛΙΚΑ: 94mm
ΑΓΙΑ: 141mm
BΟΛΟΣ: 36mm
ΣΚΙΑΘΟΣ: 41mm
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: 53mm
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 212mm
ΖΑΓΟΡΑ: 232mm
ΤΡΙΚΑΛΑ: 74mm
KAΡΔΙΤΣΑ: 27mm

 Παρατηρούμε λοιπόν πως το ανατολικό κομμάτι της Θεσσαλίας κατα κύριο λόγο όπως επίσης και η περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων απο την δυτική Θεσσαλία δέχθηκαν τα αξιολογότερα ύψη βροχής,με νερό που πέφτει μέσα σε 2 και 3 μήνες να πέφτει σε 2 μόλις ημέρες!
Μετά απο ένα παρατεταμένο σχεδόν άνομβρο φθινόπωρο η φύση προσπάθησε να το εξισορροπήσει με τα παραπάνω ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.
Ο καιρός πάντα θα κάνει τον κύκλο του και θα προσπαθεί να αναπληρώσει οτι ”χάνει”.
 Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες αναγνώστες που επέλεξαν το δικό μου blog για την ενημέρωσή τους,το πρώτο καιρικό ερασιτεχνικό blog της Θεσσαλίας!!
Γιατί ξέρετε ο καιρός θέλει ρεαλιστικότητα!!
Για να έχετε πάντα τον καιρό με το μέρος σας…ξέρετε απο πού ενημερώνεστε…

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ:Αρχοντης Παναγιωτης Ερασιτεχνης Μετεωρολογος-Προγνωστης

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *