Ψυχρή εισβολή το ερχόμενο Σ/Κ και τη Δευτέρα 28/11/22 στη χώρα μας (+αναλυτικοί χάρτες)

Ψυχρή εισβολή το ερχόμενο Σ/Κ και τη Δευτέρα 28/11/22 στη χώρα μας (+αναλυτικοί χάρτες)
Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας το Σάββατο 26/11 θα κινηθεί προς τα νότια-νοτιοανατολικά και θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια και την βορειοανατολική Ευρώπη.
Ο συνδυασμός αυτός θα έχει ως αποτέλεσμα ψυχρές αέριες μάζες από την Ουκρανία να κινηθούν προς τη χώρα μας, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με κορύφωση τη Δευτέρα 28/11.
Ποτιστικές βροχές κατά διαστήματα θα σημειωθούν την Κυριακή 27/11 και κυρίως τη Δευτέρα 28/11 στην Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική-κεντρική Στερεά Ελλάδα, την βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του νοτίου Ιονίου, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια και στις Κυκλάδες.
Βροχές κατά τόπους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα 28/11 στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Θράκης και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 800-1000 μέτρα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο την Κυριακή θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 8-9 μποφόρ και τη Δευτέρα από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5-6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν θα υπερβεί τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή χαρτών: ecmwf.int , weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *