Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Κυριακή 29/5/2022 στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα(+Χάρτες)

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Κυριακή 29/5/2022 στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα(+Χάρτες)

Η ατμοσφαιρική διαταραχή της μέσης και ανώτερης ατμόσφαιρας στην περιοχή της Σικελίας το Σάββατο 28/5/2022 θα μεταβάλει πρόσκαιρα την ερχόμενη Κυριακή 29/5 τον καιρό της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.


Αναλυτικότερα:
Το Σάββατο 28/5/2022 αναμένεται καλός και ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα με θολή ατμόσφαιρα, λόγω της αιωρούμενη αφρικανικής σκόνης.
Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της Πίνδου και θα σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ.
Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς εντάσεως 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 17 έως 35 τοπικά και 36 βαθμούς.
Την Κυριακή 29/5/2022 στην αρχή της ημέρας προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και στην κεντρική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.
Αξίζει να τονίσουμε ότι οι βροχές που θα πέσουν θα είναι ως επί το πλείστον λασποβροχές, λόγω της αιωρούμενης αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, οι οποίοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης.
Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ οι οποίοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 32 βαθμούς.
Τη Δευτέρα 30/5/2022 στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο και στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 έως 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *