Καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο τετραήμερο από 24-27/5/2022(+Χάρτες)

Καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο τετραήμερο από 24-27/5/2022(+Χάρτες)

Η μεταφορά θερμών και ευσταθών αερίων μαζών από την κεντρική Μεσόγειο και την νότια Ιταλία προς την χώρα μας με ταυτόχρονη κατολίσθηση τους θα έχει ως συνέπεια την επικράτηση καλοκαιρίας και την άνοδο του υδραργύρου σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα το επόμενο τετραήμερο από 24 έως 27 Μαΐου 2022.


Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 24/5/2022 αναμένεται καλοκαιρία σε όλη σχεδόν την χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Λίγες μπόρες περιμένουνε να σημειωθούν στα ορεινά της Πίνδου και της βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη δυτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, το βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς 3-4 μποφόρ, το κεντρικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη 25/5/2022 προβλέπεται καλοκαιρία στη χώρα μας με αρκετή ηλιοφάνεια και θολή ατμόσφαιρα, λόγω της μεταφερόμενης αφρικανικής σκόνης.
Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές μπόρες στα ορεινά της Πίνδου και της Πελοποννήσου.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη σχεδόν την χώρα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 35 τοπικά και 36 βαθμούς.
Την Πέμπτη 26/5/2022 αναμένεται πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και θολή ατμόσφαιρα, λόγω της αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς σε όλη την επικράτεια, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ και οι θάλασσες καλοτάξιδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 37 τοπικά και 38 βαθμούς.
Την Παρασκευή 27/5/2022 θα συνεχιστεί ο καλοκαιρινός και πολύ ζεστός καιρός στη χώρα μας με διατήρηση της θολής ατμόσφαιρας.
Τις θερμές ώρες ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην βόρεια Ελλάδα και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά της Πέμπτης και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 17 έως 36 τοπικά και 37 βαθμούς.
Πιθανή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το ερχόμενο Σάββατο 28/5 και πιθανές βροχές από την ερχόμενη Κυριακή 29/5.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *