Πρόσκαιρη μεταβολή στον καιρό της χώρας μας από το απόγευμα της Τετάρτης (+Χάρτες)

Πρόσκαιρη μεταβολή στον καιρό της χώρας μας από το απόγευμα της Τετάρτης (+Χάρτες)

Ψυχρή μετωπική επιφάνεια στα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί γρήγορα την Τετάρτη 18/5/2022 προς τα νότια και θα μεταβάλει πρόσκαιρα από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα βόρεια τον καιρό της χώρας μας με βροχές, τοπικές μπόρες και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 17/5/2022 αναμένεται καλοκαιρία στην χώρα μας με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις.
Τις θερμές ώρες της ημέρας στην Πίνδο, τα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Πελοποννήσου και στον Όλυμπο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς 2-4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φθάνουν τα 5 μποφόρ.
Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 13 έως 31 βαθμούς.

Την Τετάρτη 18/5/2022 και μέχρι το μεσημέρι προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια.
Από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα βόρεια αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές, τοπικές μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και σποραδικές χαλαζοπτώσεις.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν επί το πλείστον είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς 3-4 μποφόρ, εκτός από τον Θερμαϊκό, όπου από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ.
Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα επικρατήσουν ισχυροί-θυελλώδεις βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 13-32 βαθμούς.
Την Πέμπτη 19/5/2022 στην αρχή της ημέρας, στη Θράκη, τα πόδια της Χαλκιδικής, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Γρήγορα και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί κατά σειρά στη Θεσσαλία, τα πόδια της Χαλκιδικής, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και στην Πελοπόννησο, ενώ στις λοιπές προαναφερόμενες περιοχές τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και κυρίως στην Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια και ψύχρα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο Πέλαγος θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Επίσης ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ θα πνέουν στην αρχή της ημέρας και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 25 βαθμούς.
Την Παρασκευή 20/5/2022 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μπόρες.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, διαυγή και καθαρή ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 28 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *