Καλοκαιρία με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο τετραήμερο από 10-13/5/2022(+Χάρτες)

Καλοκαιρία με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο τετραήμερο από 10-13/5/2022(+Χάρτες)

Η επικράτηση στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα αντικυκλωνικής ράχης στην νοτιοδυτική και κεντρική Ευρώπη θα έχει ως συνέπεια την βελτίωση του καιρού στη χώρα μας, με αρκετή ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 13/5/2022.


Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 10/5/2022 σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και στα ηπειρωτικά ορεινά της Θεσσαλίας και της βόρειας Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη 11/5/2022 αναμένεται καλοκαιρία στη χώρα μας με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα 7 από έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη 12/5/2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα με εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη και καλοτάξιδες θάλασσες.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 28 βαθμούς.
Την Παρασκευή 13/5/2022 θα συνεχιστεί η καλοκαίρια στη χώρα μας με αρκετή ηλιοφάνεια και καλοτάξιδες θάλασσες.
Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στα ορεινά των προαναφερόμενων περιοχών.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν περαιτέρω και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 12 έως 29 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *