Ανοιξιάτικος καιρός το ερχόμενο τριήμερο με τοπικές βροχές τη Δευτέρα και την Τρίτη 28&29/3/2022(+Χάρτες)

Ανοιξιάτικος καιρός το ερχόμενο τριήμερο με τοπικές βροχές τη Δευτέρα και την Τρίτη 28&29/3/2022(+Χάρτες)

Η ασταθής αέρια μάζα της μέσης και ανώτερης ατμόσφαιρας στην περιοχή της Ιταλίας κινούμενη προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά θα μεταφέρει προς την χώρα μας νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, οι οποίες θα δώσουν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική και νότια Ελλάδα τη Δευτέρα 28/3 και στη βόρεια Ελλάδα την Τρίτη 29/3.

Την Τετάρτη 30/3 ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ την Πέμπτη 31/3 θα λάβει χώρα θερμή μεταφορά προς τον Ελλαδικό χώρο.

Αναλυτικότερα:
Τη Δευτέρα 28/3 αναμένεται σταδιακά να συννεφιάσει στη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά και να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 22 βαθμούς.
Την Τρίτη 29/3 αρχικά στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, πιθανόν λασποβροχές.
Σταδιακά και μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα διαλυθούν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις μποφόρ 5-6 οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν
Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 19 βαθμούς.
Την Τετάρτη 30/3 ο καιρός σε όλη σχεδόν την χώρα θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα λόγω της μεταφερόμενης αφρικανική σκόνης.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι, φτάνοντας στα 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 20 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *