Νέα μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς του 2022(Χάρτες)

Νέα μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς του 2022(Χάρτες)

Ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στο νότιο Ιόνιο συνοδευόμενο με μέτωπα κακοκαιρίας θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό της χώρας μας το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικότερα:
Την Παρασκευή 4/3/2022 αναμένονται στη χώρα μας νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο θα είναι ασθενείς, ενώ στο νότιο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ.
Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά της Βόρειας Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 0 έως 14 βαθμούς.
Το Σάββατο 5/3/2022 προβλέπεται μεταβολή του καιρού στην χώρα μας με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και κεντρικού Αιγαίου.
Στην νοτιοανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ στην Κρήτη και στις Κυκλάδες θα υπάρχουν νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά-ημιορεινά της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 500 έως 700 μέτρα και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας πάνω από τα 700 έως 900 μέτρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και στα νότια έως 7 μποφόρ, το βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 17 βαθμούς.
Την Κυριακή της Αποκριάς 6/3/2022 αναμένεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Τα λιγότερα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 500 έως 700 μέτρα και στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 700 έως 900 μέτρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8 και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 17 βαθμούς.
Την Καθαρά Δευτέρα 7/3/2022 αρχικά αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Βαθμιαία και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα.
Όμως, από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά από τα δυτικά και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα καταστεί άστατος σε όλη σχεδόν την χώρα με τοπικές βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές- βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ στα βόρεια και από δυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στα νότια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και μικρή πτώση στα νότια κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από έως 1 έως 14 βαθμούς.


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *