ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Μάρτιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας θα αναφερθούμε στην μακροπρόθεσμη του Φεβρουαρίου που πήγε αρκετά καλά ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του μήνα και κυρίως στις τελευταίες 8 ημέρες του που αναμέναμε βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα απο την Θεσσαλία και βορειότερα όπως και ακριβώς έγινε και επιβεβαιωθήκαμε στο 100%. Για να δείτε τα όσα γράφαμε αναλυτικά πατήστε ΕΔΩ

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Μάρτιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη  οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες απο τον μέσο όρο και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα της Ευρώπης και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, μέρος των Βαλκανίων και στην Τουρκία ο καιρός θα είναι ψυχρός κυρίως έως τα μέσα του μήνα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένεται αρκετά ψυχρός καιρός με θερμοκρασίες κάτω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, λόγω ασθενών ή μέτριων ψυχρών εισβολών που θα επηρεάζουν την χώρα μας, ενώ θα έχουμε και παγετό. Το δεύτερο δεκαήμερο σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο επανερχόμενη στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το τρίτο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα κανονικά επίπεδα και ίσως έχουμε πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα τις τελευταίες 5 ημέρες του μήνα. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και ίσως οριακά λίγο χαμηλότερα απο τον μέσο όρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο πολλά βαρομετρικά χαμηλά στον βόρειο Ατλαντικό τα οποία θα επηρεάζουν την βόρεια Ευρώπη με πολλές βροχές/χιονοπτώσεις και ενίοτε θα κινούνται και στο εσωτερικό της Ευρώπης. Αντίθετα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ευρώπης θα κυριαρχούν αντικυκλωνικές συνθήκες (καλοκαιρία), ενώ σπάνια θα προσπαθούν να κατηφορίσουν βαρομετρικά χαμηλά απο την βόρεια Ευρώπη και θα δίνουν πρόσκαιρες κακοκαιρίες. Στην Μεσόγειο οι βροχές/χιονοπτώσεις θα κυμανθούν κοντά στον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 11-12 μέρες του μήνα θα επηρεαζόμαστε κατα διαστήματα απο βαρομετρικά χαμηλά που θα δίνουν αρκετές βροχές στα πεδινά τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και ίσως πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Πιο σημαντική κακοκαιρία φαίνεται για το διάστημα 5-6 του μήνα με έντονα φαινόμενα. Απο τις 13 έως τις 20 του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με άνοδο της θερμοκρασίας σε ανοιξιάτικα επίπεδα. Ενώ το διάστημα 20-31 ο καιρός θα είναι άστατος με βελτιωμένα διαστήματα αλλά και βροχές και πιθανόν χιονοπτώσεις σε ορεινά το διάστημα 25-28 του μήνα. Τέλος ο μέσος όρος του μήνα θα βρεθεί κοντά στα κλιματικά επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο Μάρτιος έως τις 12 του μήνα θα είναι καθαρά ένας χειμερινός μήνας με πολλές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και παγετό στην βόρεια και κεντρική χώρα. Απο εκεί και μετά έως και τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου ο Μάρτιος θα μας δείξει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Ενώ τέλος προς τις τελευταίες ημέρες του θα καταστεί άστατος με βροχές και χιόνια στα ορεινά και ίσως επιστρέψει εκ νέου και ο παγετός.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *