Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την επικείμενη κακοκαιρία εξπρές της Δευτέρας-Τρίτης 7&8/2/2022(+Χάρτες)

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την επικείμενη κακοκαιρία εξπρές της Δευτέρας-Τρίτης 7&8/2/2022(+Χάρτες)

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα δείχνουν μία πολύ γρηγορότερη κίνηση, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, της ατμοσφαιρικής διαταραχής πάνω από τη χώρα μας, το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι της Δευτέρας 7/2 μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 8/2/2022. 

Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου, το οποίο γρήγορα θα κινηθεί προς την Τουρκία. 

Έτσι από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού με βροχές πρώτα στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και βαθμιαία το βράδυ της Δευτέρας στην υπόλοιπη Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, και αργά το βράδυ στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Δευτέρας στη δυτική Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Την Τρίτη 8/2/2022 οι βροχές θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. 

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, και στην Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, τα ορεινά της Πελοποννήσου και αργότερα στα ορεινά-ημιορεινά της Ανατολικής-Μακεδονίας, της Θράκης, της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και στα ορεινά της Κρήτης.
Στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη πιθανόν να χιονίσει και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Βαθμιαία και από τα ξημερώματα της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση ως προς τα φαινόμενα και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα και σταδιακά μέχρι το απόγευμα σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 8-9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Επίσης πολύ ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ θα πνέουν και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη
Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς
Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς
Νότια Ελλάδα από 0 έως 12 βαθμούς
Νησιωτική Ελλάδα από 6 έως 16 βαθμούς.
Καλοκαιρία θα επικρατήσει από την Τετάρτη 9/2/2022 και μετέπειτα σε όλη σχεδόν τη χώρα με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας.   
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: Weather.us, Meteo-office, ECMWF

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 


Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *