Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Τρίτη 8/2/2022(+Χάρτες)

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στη χώρα μας την Τρίτη 8/2/2022(+Χάρτες)

Μία ατμοσφαιρική διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται τη Δευτέρα 7/2/2022 να κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά και να δημιουργήσει δύο βαρομετρικά χαμηλά την Τρίτη 8/2/2022 στον Ελλαδικό χώρο.


Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό θα έχει κέντρο στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και το δεύτερο στο κεντρικό Αιγαίο.
Το πρώτο χαμηλό θα εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ενώ το δεύτερο θα οργανωθεί στην περιοχή των Κυκλάδων και θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά.
Αυτή η συνοπτική κατάσταση θα έχει ως συνέπεια την επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με βροχές, κατά τόπους ισχυρές στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και τοπικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες και περιοχές.
Μάλιστα την Τρίτη υπάρχει πιθανότητα τα χιόνια να κατέβουν και σε περιοχές της ηπειρωτικής κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 8 έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από – 3 έως 9 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από – 1 έως 16 βαθμούς.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης η οποία την Τετάρτη 9/2/2022 θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Περισσότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού από την Τετάρτη 9/2 και μετέπειτα σε νεότερη πρόγνωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Meteociel, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *