Σταδιακή μεταβολή του καιρού στη χώρα μας από το μεσημέρι της Τρίτης 28/9/2021 (+Χάρτες)

Σταδιακή μεταβολή του καιρού στη χώρα μας από το μεσημέρι της Τρίτης 28/9/2021 (+Χάρτες)

“Η αποκλίνουσα ροή της μέσης ατμόσφαιρας πάνω από τον Ελλαδικό χώρο και ο συνδυασμός του ισχυρού αντικυκλώνα της βορειοδυτικής Ρωσίας με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου θα συμβάλλουν στην αλλαγή του καιρού στη χώρα μας με τοπικές βροχές, ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Τρίτη.”



Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 28/9/2021 αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν την χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια.
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και σταδιακά από τα βορειοδυτικά αναμένεται να συννεφιάσει στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και βόρεια Ελλάδα και μετά το μεσημέρι έως το τέλος της ημέρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά σειρά στην Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με την ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων μετά το μεσημέρι.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές κατευθύνσεις, εντάσεως 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ
Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει πτώση, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 29-30 βαθμούς.
Την Τετάρτη 29/9/2021 στην Μακεδονία, την Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την βόρεια Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και το νοτιοδυτικό Ιόνιο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην αρχή της ημέρας στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, και στη Θεσσαλία.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά αναμένεται να συννεφιάσει και στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και στην βόρεια Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τα ορεινά-ημιορεινά της Πίνδου, την Ήπειρο, τη δυτική-κεντρική Πελοπόννησο και προς το βράδυ και στα νησιά του νοτίου Ιονίου.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές κατευθύνσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές-νοτιοανατολικές κατευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα και στα ηπειρωτικά της δεν θα ξεπεράσει τους 23-25 βαθμούς, ενώ στα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας και στα νησιά του Ιονίου θα φθάσει στους 27-28 βαθμούς.
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη 30/9/2021 στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα από την αρχή της ημέρας προβλέπεται συμπαγής και νεφοσκεπής καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Πίνδου.
Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες, την Εύβοια, και στην βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες σποραδικές βροχές και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Μετά το μεσημέρι αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Πελοπόννησο και να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του νοτίου Ιονίου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.


Οι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν περαιτέρω φθάνοντας τα 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση κυρίως στα ανατολικά και στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 23-25 βαθμούς.
Στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου θα φθάσει τους 27-28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24-26 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος την Παρασκευή 1/10/2021 αναμένεται το ίδιο σκηνικό του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Περισσότερα και πιο αξιόπιστα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού την Παρασκευή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε νεότερη δημοσίευση. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Tropical Tidbits, Weather.us, WindHub

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *