Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις ελληνικές θάλασσες! (+χάρτες)

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις ελληνικές θάλασσες! (+χάρτες)

Καζάνι που βράζει θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις ελληνικές θάλασσες φέτος λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, διότι φέτος έχουμε παρατεταμένους καύσωνες που βοήθησαν στο να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες των θαλασσών πολύ υψηλές.

Πιο συγκεκριμένα όπως θα δείτε στον χάρτη παρακάτω της 14ης Αυγούστου, οι θερμοκρασίες στις θάλλασες φτάνουν και τους 29-30 βαθμούς κελσίου, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, την Ρόδο και το βόρειο Αιγαίο.

Στον επόμενο χάρτη βλέπετε την απόκλιση των θερμοκρασιών απο τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2018, όπου παρατηρείτε οτι οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας είναι τουλάχιστον 2-4 βαθμούς πάνω απο τον μέσο όρο της περιόδου ιδιαίτερα στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Σύμφωνα λοιπόν και με τα παραπάνω θα πρέπει να θεωρούμε σχεδόν βέβαιο οτι μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με την πρώτη έλευση ψυχρότερων αερίων μαζών και μόλις αυτές συναντήσουν αυτά τα πολύ ζεστά νερά θα δώσουν πολύ έντονα φαινόμενα που μπορεί να φέρουν μεγάλες καταστροφές. Να θυμίσω οτι πέρυσι το διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου είχαμε τον καταστροφικό Ιανό και είναι η εποχή όπως σας ανέφερα πιο πάνω-δηλαδή το φθινόπωρο- όπου δημιουργούνται ισχυρά φαινόμενα. Επίσης δεν θα απέκλεια και την δημιουργία medicane (Μεσογειακός κυκλώνας) εκείνο το διάστημα.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν δημιουργηθεί ένας Μεσογειακός κυκλώνας και να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Η εμπειρία μου όμως λέει οτι φέτος το φθινόπωρο έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε έντονα φαινόμενα για τα οποία φυσικά θα σας ενημερώνουμε συνεχώς με αναλυτικές προγνώσεις.

Πηγή χαρτών: meteo.gr

Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *