Συνεχίζεται ο καύσωνας και τις επόμενες μέρες, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το διήμερο Κυριακή – Δεύτερα. Νέο θερμό κύμα από την ερχόμενη Τρίτη

Συνεχίζεται ο καύσωνας και τις επόμενες μέρες, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το διήμερο Κυριακή – Δεύτερα. Νέο θερμό κύμα από την ερχόμενη Τρίτη

“Έξαρση υψηλών πιέσεων(ridge) κινούμενη από τα νοτιοδυτικά προς τη χώρα μας, μεταφέρει πολύ θερμές αέριες μάζες, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα. Πρόσκαιρη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη και από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται νέα θερμή εισβολή.

Παρασκευή (25/06/2021)

Για σήμερα Παρασκευή συνεχίζεται η πολύ ζέστη στη χώρα μας, με τον υδράργυρο να φτάνει στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 40-41 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά στη βόρεια Ελλάδα, στις κλειστές ηπειρωτικές περιοχές η μέγιστη θα φθάσει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πάντως το απόγευμα, δεν αποκλείεται ο καιρός στη βόρεια χώρα να καταστεί πρόσκαιρα άστατος, με διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Σάββατο(26/06/2021)

Συνεχίζεται ο πολύ ζεστός καιρός, με πολύ υψηλές θερμοκρασίας. Και στα βόρεια θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά στα ηπειρωτικά να φθάνει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη πάντως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι δε θα προβληματίζουν ιδιαίτερη και στα παράκτια θα έχουν τη μορφή θαλάσσιας αύρας, ενώ στα ηπειρωτικά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι καταβατικοί, με τη μορφή λίβα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πολύ ζεστός ο καιρός και το Σάββατο,με τη μέγιστη να φθάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, ενώ στο εσωτερικό τοπικά και στους 39-40. Οι άνεμοι θα είναι στο εσωτερικό και στα δυτικά και βόρεια του νομού καταβατικοί, με τη μορφή λίβα, ενώ στα παράκτια προς το μεσημέρι θα έχουν τη μορφή θαλάσσιας αύρας

Κυριακή (27/06/2021)

Αρκετά ζεστός ο καιρός και την Κυριακή στη χώρα μας, αν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάποια μικρή πτώση. Όσον αφορά στη βόρεια χώρα,πολύ ζεστός θα παραμείνει ο καιρός και την Κυριακή,με κάποια όμως μικρή κάμψη της θερμοκρασίας, κυρίως ως προς τη μέγιστη τιμή της. Έτσι στο εσωτερικό των ηπειρωτικών περιοχών της βόρειας Ελλάδας, η μέγιστη θα φθάσει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παράκτια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι δε θα προβληματίζουν και θα πνέουν με τη μορφή θαλάσσιας αύρας, ενώ και η επίδραση των καταβατών ανέμων(λίβας) θα περιοριστεί αρκετά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρκετά ζεστός θα παραμείνει την Κυριακή με τον υδράργυρο να κυμαίνεται γύρω στους 35-36 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα έχουν τη μορφή θαλάσσιας αύρας και μόνο λίγο πριν το μεσημέρι, στο εσωτερικό θα επικρατούν καταβάτες άνεμοι, με τη μορφή λίβα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ: Σάββας Σίσκος, Μαθηματικός – master φοιτητής του ΠΜΣ “Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον”

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *