Άστατος καιρός τη Δευτέρα 31/5 και καλοκαιρινός τις υπόλοιπες ημέρες της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου 2021(+Χάρτες)

Άστατος καιρός τη Δευτέρα 31/5 και καλοκαιρινός τις υπόλοιπες ημέρες της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου 2021(+Χάρτες)

Το ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά, επιδεινώνοντας από το βράδυ της Κυριακής 30-5-2021  σταδιακά πρώτα το καιρό της Βόρειας Ελλάδας, στη συνέχεια της βόρειας και ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Έτσι, τη Δευτέρα στην αρχή της ημέρας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στην βόρεια και Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Χαλκιδική, στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. 
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  
Τις μεσημεριανές-απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες, λόγω θερμικής αστάθειας θα δημιουργηθούν νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης στην κεντρική-Ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, την Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Ανατολική Πελοπόννησο. 
Τα εν λόγω νέφη θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις προαναφερθείσες περιοχές που πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις. 
Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ θα πνέουν τη Δευτέρα στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα ηπειρωτικά δεν θα υπερβεί τους 25-26 βαθμούς. 
Την Τρίτη 1η Ιουνίου στην αρχή της ημέρας προβλέπονται τοπικές βροχές στην Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην Εύβοια με σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. 
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Τις θερμές ώρες της ημέρας λόγω θερμικής αστάθειας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.  
Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ  θα πνέουν στα πελάγη, τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα επίπεδα της Δευτέρας. 

Τέλος, από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε όλη σχεδόν την χώρα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και καλοτάξιδες θάλασσες. 
Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου θα φθάσουν στους 30-31 βαθμούς. 
Μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ. 



Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τα εκτιμώμενα ύψη βροχής σε διάφορα μέρη της χώρας μας μέχρι την Τρίτη 2-6-2021. 

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. 

Πηγές: ECMWF, Tropical Tidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *