Βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας το τετραήμερο 9-12 Απριλίου 2021(+Χάρτες)

Βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας το τετραήμερο 9-12 Απριλίου 2021(+Χάρτες)

Η αντικυκλωνική ράχη της ανώτερης ατμόσφαιρας στην κεντρική Ευρώπη την Παρασκευή 9-4-2021 θα συμβάλει στην επέκταση των υψηλών πιέσεων προς τη χώρα μας και την εγκατάσταση αντικυκλώνα στην επιφάνεια.
Παράλληλα θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθούν προς την χώρα μας, οι οποίες θα αρχίζουν να κινούνται καθοδικά και έτσι θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Παρασκευή 09/04/2021
Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη σχεδόν την χώρα εκτός από την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Γρήγορα και στις περιοχές αυτές ο καιρός θα βελτιωθεί.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως από 5-6 τοπικά έως 7-8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 6-7 τοπικά έως 8-9 μποφόρ.
Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως βόρειοι άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 15 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από -1 έως 16 βαθμούς, στη νότια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 15 βαθμούς και στην Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 10/04/2021
Στην Θράκη, στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως από 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειο -βορειοδυτικοί εντάσεως 6-7 τοπικά έως 8-9 μποφόρ.
Στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 2-3 τοπικά έως 4 μποφόρ που στο βόρειο Ιόνιο βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 17 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 1 έως 18 βαθμούς, στη νότια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς και στην Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 11/04/2021
Στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης και της ανατολικής Θράκης.
ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως από 4-5 τοπικά έως 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειο -βορειοδυτικοί εντάσεως 6-7 τοπικά έως 8 μποφόρ.
Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως νότιοι άνεμοι εντάσεως 2-3 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως βόρειοι άνεμοι εντάσεως 2-3 τοπικά έως 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς, στη νότια Ελλάδα από 3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 12/04/2021
Στη δυτική Ελλάδα, στην Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως από 3-4 τοπικά έως 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειο -βορειοδυτικοί εντάσεως 5-6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως νότιοι άνεμοι εντάσεως 2-3 τοπικά έως 4 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι εντάσεως 2-3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 17 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 1 έως 18 βαθμούς, στη νότια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς και στην Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: ECMWF, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΑ
ΦΥΣΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *