Κάντε μια βόλτα μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο (video)

Κάντε μια βόλτα μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο (video)

Ελβετός κινηματογραφιστής έστειλε drones μέσα στο  ηφαίστειο Geldingadalir στην Ισλανδία που ενεργοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες καταγράφοντας εκπληκτικές εικόνες από την δύναμη της φύσης.

Στα μέσα Φεβρουαρίου στην χερσόνησο Reykjanes ξεκίνησε έντονη σεισμική δραστηριότητα και δεδομένης της παρουσίας ενεργών ηφαιστείων στην περιοχή όλοι συνέδεσαν το ξύπνημα του Εγκέλαδου με το ξύπνημα των ηφαιστείων. Πράγματι πριν από τρεις εβδομάδες ένα από αυτά τα ηφαίστεια, το Geldingadalir, ενεργοποιήθηκε.

Πρόκειται για ένα μικρό ηφαίστειο η δραστηριότητα του οποίου που δεν αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή. Το μικρό του μέγεθος παράλληλα ευνοεί την παρατήρηση του τόσο από τους επιστήμονες για την καταγραφή νέων δεδομένων για αυτό το γεωλογικό φαινόμενο όσο και η καταγραφή εικόνων.

Ο Ελβετός κινηματογραφιστής Στεφάν Φόρστερ έστειλε τρία drone στο ηφαίστειο για να καταγράψουν εικόνες και στην συνέχεια έκανε το μοντάζ δημιουργώντας ένα βίντεο που αποκαλύπτει σε το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο.

«Πέρασα αρκετές μέρες και νύχτες στο ηφαίστειο. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Κάθε μέρα το ηφαίστειο έμοιαζε εντελώς διαφορετικό» αναφέρει ο Φόρστερ. Μάλιστα ένα από τα drones πλησίασε τόσο πολύ τα σημεία της… δράσης με αποτέλεσμα να δεχτεί μια ριπή λάβας. Αν και σχεδόν έλιωσε το drone κατάφερε να επιστρέψει στην βάση του και το υλικό που είχε καταγράψει διασώθηκε.

Πηγη: naftemporiki.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *