Συνεχίζεται ο χειμωνιάτικος καιρός στην χώρας μας μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Συνεχίζεται ο χειμωνιάτικος καιρός στην χώρας μας μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Ψυχρή πολικής προέλευσης αέρια μάζα, στροβιλίζεται πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη χώρα μας, καθιστώντας τον καιρό αρκετά κρύο για την εποχή, κατεβάζοντας τα χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα. Προς το Σαββατοκύριακο φαίνεται με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι η ψυχρή αυτή αέρια μάζα θα αρχίζει να  εκτονώνεται, κινούμενη ανατολικά προς την Τουρκιά και την Ανατολική Ευρώπη. 

Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας για το διήμερο 24-25/03/2021.

                 ΤΕΤΑΡΤΗ (24-03-2021) 

Στη Δυτική Μακεδονία η μέρα φαίνεται πως θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρός, στο σύνολο της Περιφέρειας. Προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν και πάλι κάποιες νεφώσεις, οι οποίες δύναται να δώσουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις άνευ όμως σημασίας, ακόμη και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα ξεκινήσει με κάποιες τοπικές νεφώσεις. Προς το μεσημέρι όμως θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα φαίνεται να συννεφιάζει από τα ανατολικά, και οι νεφώσεις αυτές δύναται να δώσουν κάποιες ασθενείς και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέρα δείχνει να ξεκινάει με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες μέχρι και το μεσημέρι θα δώσουν τοπικές και παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500-600 και πάνω) και πιθανόν στα πεδινά του Έβρου. Πάντως ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσει βελτίωση και θα επικρατούν μεγάλα ανοίγματα.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία Β-ΒΔ 2-3 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 4. Στην Κεντρική Μακεδονία αρχικά Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 5-6 μποφόρ. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Β-ΒΑ 2-3 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 4-5.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από -8 (στα πιο ορεινά) έως 5 και τοπικά στα νότια της περιφέρειας 7 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά όμως στο εσωτερικό η ελάχιστη θερμοκρασία θα φτάσει και τους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με κάποιες τοπικές νεφώσεις, με κάποια μικρά ανοίγματα μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν και πάλι νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν ασθενείς και τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα πιο ανατολικά και βόρεια του νομού έως και τα 300-400 μέτρα υψόμετρο. Δεν αποκλείονται πάντως πρόσκαιρα και ασθενή φαινόμενα και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Β-ΒΔ γύρω στα 3-4, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα 5-6, για να εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό όμως του νομού και στη γύρω ορεινή ζώνη η ελάχιστη θερμοκρασία μπορεί να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΕΜΠΤΗ (25-03-2021-ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Η μέρα δείχνει να κυλά με γενικά αίθριο καιρό σε όλη τη Μακεδονία αλλά και τη Θράκη, με κάποιες όμως παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

ΑΝΕΜΟΙ: Στη Δυτική Μακεδονία Β-ΒΔ 2-3 μποφόρ. Στην Κεντρική 2-3 και πρόσκαιρα 4. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Β-ΒΑ γύρω στα 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία από -6 (στα ορεινά τμήματα με υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα και κάτω από -9 βαθμούς Κελσίου) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει και στους  -3 με -4 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ: Αίθριος  γενικά καιρός θα επικρατεί την  Πέμπτη, ημέρα Εθνικής Εορτής στη Θεσσαλονίκη με κάποιες παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμού Κελσίου. Στο εσωτερικό του νομού και στη γύρω ορεινή ζώνη η ελάχιστη θερμοκρασία μπορεί να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ : ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΣΚΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΜΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ Α.Π.Θ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *