Νέα ψυχρή εισβολή ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021 (+Χάρτες)

Νέα ψυχρή εισβολή ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021 (+Χάρτες)

Το ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια την Τετάρτη 24-3-2021 θα κινηθεί προς τα νότια, μεταφέροντας προς την χώρα μας πολύ ψυχρές αέριες, πολικής προέλευσης, οι οποίες ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα. 

Πιο αναλυτικά:
Για την Τετάρτη 24/03/2021 στην αρχή της ημέρας στην Χαλκιδική, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και στην βόρεια Κρήτη.
Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στο νομό Αττικής και στην βόρεια Κρήτη.
Στις υπόλοιπες περιοχές τα νέφη θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Ταυτόχρονα από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης το ψυχρό μέτωπο θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ενδεικτικά από 100-300 μέτρα και άνω.
Τα φαινόμενα θα επεκταθούν γρήγορα προς τα νότια και θα επηρεάσουν τα νησιά του Αιγαίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης θα συννεφιάσει στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Πελοπόννησο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια πάνω από τα 400-700 μέτρα υψόμετρο.
Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειοι- βορειοδυτικοί διευθύνσεις, εντάσεως από 5 έως 6 τοπικά 7 έως 8 μποφόρ.
Το βράδυ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 12 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από -1 έως 12 βαθμούς, στη νότια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 11 βαθμούς και στην Κρήτη από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Για την Πέμπτη 25/03/2021 στα δυτικά και στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ημιορεινά και ορεινά των προαναφερόμενων περιοχών, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια πάνω από τα 200-400 μέτρα, στην Πελοπόννησο πάνω από τα 400-500 μέτρα και στην Κρήτη από τα 700-800 μέτρα και άνω.
Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με ξάστερο ουρανό.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 έως 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 11 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -4 έως 12 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 12 βαθμούς στη νότια Ελλάδα, από 7 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και από 2 έως 10 βαθμούς στην Κρήτη.
Για την Παρασκευή 26/03/2021 αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική-κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα Πελάγη θα εξασθενήσουν και θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί από 3 έως 4 τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι πιο ενισχυμένοι, φθάνοντας τα 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί από -7 έως 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -4 έως 14 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα και νότια Ελλάδα, από 8 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και από 0 έως 13 βαθμούς στην Κρήτη.
Το Σάββατο 27-3-202 ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε όλη τη χώρα εκτός της Κρήτης, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και σε αρκετές περιοχές θα φθάσει στους 16-17 βαθμούς.
Τέλος, την Κυριακή 28-3-2021 θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φθάνοντας στους 18-19 βαθμούς σε πολλές περιοχές.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα: meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι παρακάτω χάρτες αποτελούν μία εκτίμηση  του υετού και των χιονοπτώσεων που θα σημειωθούν ανήμερα της εθνικής μας επετείου 25-3-2021

Πηγές:ECMWF, Met Office, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΑ
ΦΥΣΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *