Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας (19/03/2021 – 21/03/2021)

Πρόγνωση καιρού Βόρειας Ελλάδας (19/03/2021 – 21/03/2021)

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Νότιας Ιταλίας κινείται γρήγορα ανατολικά προς την περιοχή μας, μεταβάλλοντας πρόσκαιρα τον καιρό από τα δυτικά προς τα ανατολικά για αύριο Παρασκευή. Νέα πιο σημαντική αλλαγή του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19/03/2021)

Μέσα στην νύχτα  που μας έρχεται περιμένουμε την πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού από τα δυτικά. Αυτή αλλαγή θα δώσει πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στη Δυτική Μακεδονία και κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα και για λίγο και σε πιο χαμηλότερα υψόμετρα (ενδεικτικό υψόμετρο 600-700 μέτρα). Όσο θα βαδίζουμε προς το ξημέρωμα τα φαινόμενα κινούμενα ανατολικότερα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και την Κεντρική Μακεδονία δίνοντας μέχρι νωρίς το πρωί κάποιες βροχές στα πεδινά και κάποια  παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και για λίγο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό μέσο υψόμετρο τα 600-800 μέτρα). Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και τοπικά θα σταματήσουν στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ από τις πρωινές ώρες  θα επηρεάζεται και η Ανατολική Μακεδονία  και η Θράκη με λίγο πιο αξιόλογες βροχές και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα έως και τα 600 μέτρα κατά μέσο όρο και προς τα σύνορα τοπικά και λίγο πιο χαμηλά. Πάντως προς τα βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι μέσα στη νύχτα θα γίνουν Β-ΒΔ στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Στη Δυτική Μακεδονία όχι πάνω από 2-3 μποφόρ, στην Κεντρική όμως Μακεδονία θα φθάσουν τα 3 και στα ανοιχτά  πρόσκαιρα το πρωί τα 4 μποφόρ. Στην Ανατολική Μακεδονία αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ γύρω στα 3- 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως και μετά οι άνεμοι θα στραφούν σχεδόν παντού σε ΝΑ και στην Ανατολική Μακεδονία έως ΒΑ, με μέσες εντάσεις τα 4 και στα ανοιχτά και 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ: Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 (τοπικά) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από  3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα ξεκινήσει με πρόσκαιρες τοπικές βροχές λίγο πιο αξιόλογες στα πιο κεντρικά και δυτικά του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και  πρόσκαιρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια της περιφέρειας μέχρι τα 600  μέτρα. Από το μεσημέρι πάντως θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι αρχικά Β-ΒΔ στα ανοιχτά έως 4, γρήγορα όμως θα στραφούν σε νιοτιάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 ΣΑΒΒΑΤΟ (20/03/2021)

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες, πρώτα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και γρήγορα και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βροχές,καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά στη Δυτική Μακεδονία και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Στην Θράκη τα φαινόμενα φαίνεται να είναι λίγο πιο εξασθενημένα.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι θα πνέουν Α-ΒΑ γύρω στα 4-5 μποφόρ και στα ανοιχτά έως 6. Στη Δυτική Μακεδονία οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι και θα πνέουν γύρω στα 2-3 κατά τόπους από διάφορες διευθύνσεις.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από  -2 έως  6. Στην Κεντρική Μακεδονία από 2 έως 10-11. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 2 έως 11.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχερή φαίνεται να κυλά η μέρα στη Θεσσαλονίκη, με τις περισσότερες βροχές να εντοπίζονται στα δυτικά του νομού και της περιφέρειας. Άνεμοι ανατολικής διεύθυνσης γύρω στα 4 και στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε χαμηλά επίπεδα δε θα ξεπεράσει τους 10-11 βαθμούς στο κέντρο της πόλης

    ΚΥΡΙΑΚΗ (21/03/2021)

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία φαίνεται να διατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους έντονες βροχές ή και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε πιο μεγάλα όμως υψόμετρα.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΒΑ γύρω στα 3-5 μποφόρ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ: Θα παρουσιάσει μικρή άνοδο σε σχέση με το Σάββατο και φτάσει τους 10 βαθμούς η μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία, τους 13 στην Κεντρική Μακεδονία και τους  11 στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα φαίνεται να κυλά με κατά διαστήματα βροχές, ή και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ΝΑ 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΒΑ. Ο θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *