Ωμέγα εμποδιστής πάνω απο την Ευρώπη φέρνει ανοιξιάτικο καιρό (+χάρτης)

Ωμέγα εμποδιστής πάνω απο την Ευρώπη φέρνει ανοιξιάτικο καιρό (+χάρτης)

Ο Ωμέγα εμποδιστής όλη την ερχόμενη εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρό όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Ο Ωμέγα εμποδιστής ή αλλίως Ωμέγα block είναι ένας μεγάλος αντικυκλώνας ο οποίος διατηρεί τον καιρό βελτιωμένο με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και επειδή σχηματίζει το γράμμα ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου παίρνει αυτή την ονομασία. Γύρω απο αυτόν τον εμποδιστή κινούνται τα βαρομετρικά χαμηλά στον Ατλαντικό χωρίς να μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του.

Στον παρακάτω χάρτη που ετοιμάσαμε για εσάς βλέπετε πως σχηματίζεται το γράμμα ωμέγα πάνω απο την Ευρώπη όπου θα επικρατούν αντικυκλωνικές συνθήκες και καλοκαιρία όλη την ερχόμενη εβδομάδα και έξω απο τον αντικυκλώνα με τα κόκκινα βέλη παρατηρείτε τα βαρομετρικά χαμηλά που κινούνται περιμετρικά του αντικυκλώνα.

Στον τελευταίο χάρτη βλέπετε τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις που θα υπάρχουν την ερχόμενη εβδομάδα έως και 10-12 βαθμούς πάνω απο τα κανονικά επίπεδα ακόμα και στην βόρεια Ευρώπη.

Τέλος η όποια αλλαγή του καιρού στην Ευρώπη τοποθετείται στις αρχές του Μαρτίου με πιθανή κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών απο την Ρωσία με άγνωστη ακόμη κατεύθυνση.

Απολαύστε τον βελτιωμένο-ανοιξιάτικο και σχετικά ζεστό καιρό την εβδομάδα που έρχεται και για οτιδήποτε νεότερο φυσικά θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *