Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο 10-11/12/2022 με ισχυρές βροχές (αναλυτικοί χάρτες)

Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο 10-11/12/2022 με ισχυρές βροχές (αναλυτικοί χάρτες)

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη δυτική Μεσόγειο θα κινηθεί την Παρασκευή 9/12 με την συμβολή της ανώτερης κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά.

Το κέντρο του εν λόγω χαμηλό το Σάββατο 10/12 θα βρίσκεται στην Κορσική και τα ξημερώματα της Κυριακής 11/12 στην βόρεια Αδριατική όπως βλέπετε στους 2 παρακάτω χάρτες.

Το ψυχρό μέτωπο της ύφεσης αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου 10/12 να επιδεινώσει σημαντικά και από τα δυτικά τον καιρό στη χώρα μας με βροχές κατά τόπους ισχυρές και με μεγάλη ραγδαιότητα στα δυτικά, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα:

Το Σάββατο 10/12/2022 στη βορειοδυτική Ελλάδα προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και τοπικές βροχές στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Θεσσαλία.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Από τις απογευματινές-βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν την χώρα με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά, τοπικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και ισχυρούς έως θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Οι περιοχές οποίες είναι υποψήφιες για την εμφάνιση έντονων και με διάρκεια φαινομένων είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά Ελλάδα και η δυτική Πελοπόνησος.

Την Κυριακή 11/12/2022 τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν λιγότερο όσον αφορά τα φαινόμενα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο το Σάββατο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8-9 μποφόρ και την Κυριακή από νοτιοδυτικές- δυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στο Αιγαίο το Σάββατο αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή θα φθάσουν τα 7-8 τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 9-10 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή χαρτών: ecmwf.int , weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *