ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ Σ/Κ 5-6/11/22- (+χάρτης βροχής)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ Σ/Κ 5-6/11/22- (+χάρτης βροχής)

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατα τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην χώρα μας με το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αναμένεται να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα απο νωρίς το πρωί του Σαββάτου αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα είναι έντονες στο Ιόνιο και την δυτική ηπειρωτική χώρα που πιθανόν τοπικά να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις, υδροστρόβιλους και ριπαίους ανέμους. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας.

Την Κυριακή θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και απο το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι νοτιάδες στα πελάγη στα 6-7 μποφόρ που σταδιακά απο το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 16-18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα τους 20-22 βαθμούς κελσίου.

Την Δευτέρα θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με βροχές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 15-18 βαθμούς κελσίου.

Για την Θεσσαλία η κακοκαιρία θα ξεκινήσει απο τις απογευματινές-βραδινές ώρες του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες που στα δυτικά τμήματα θα είναι ισχυρές και γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη περιφέρεια. Την Κυριακή αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με βροχές κατα περιόδους που τοπικά ίσως είναι ισχυρές, η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς κελσίου. Την Δευτέρα αναμένεται άστατος καιρός με νεφώσεις που θα δίνουν τοπικές βροχές πιο αξιόλογες στα παράλια Λάρισας, Μαγνησίας και στις Σποράδες, θα υπάρχουν όμως και βελτιωμένα διαστήματα, η θερμοκρασία έως τους 17-18 βαθμούς κελσίου.

Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τα πρωινά δεδομένα της 2ας Νοεμβρίου, αναλυτική πρόγνωση θα εκδοθεί έως την Παρασκευή και θα ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια για την σοβαρή αυτή αλλαγή του καιρού που αναμένουμε.

ΣΥΝΟΛΟ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΒΡΟΧΗΣ 5-7/11/22

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *