Σε ποιες περιοχές της χώρας πιθανόν να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή 25-26/8/2022 (+χάρτες βροχής)

Σε ποιες περιοχές της χώρας πιθανόν να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή 25-26/8/2022 (+χάρτες βροχής)

Ο δείκτης των ακραίων καιρικών φαινομένων EFI μας δείχνει με το πορτοκαλί χρώμα σε ποιες περιοχές της χώρας μας υπάρχει η πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή να καταγραφούν μεγάλα ύψη βροχής (1ος χάρτης).

Τιμές του δείκτη πάνω από 0,8 σημαίνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στον 2ο χάρτη είναι πιο ευκρινές ότι η περιοχή των Σποράδων και πιθανόν και του Πηλίου θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» με πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Επίσης αθροιστικά μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στα πόδια της Χαλκιδικής, στα προσήνεμα παράλια της Κατερίνης και της ανατολικής Θεσσαλίας, την Λήμνο, την βόρεια, την κεντρική Εύβοια και με λιγότερες πιθανότητες στην Θάσο και στην Σαμοθράκη.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή χαρτών: ecmwf.int , weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *