Αξιόλογες βροχές την τρέχουσα εβδομάδα από 22-26/8/22 σε πολύ μεγάλο τμήμα της χώρας (+χάρτης βροχής)

Αξιόλογες βροχές την τρέχουσα εβδομάδα από 22-26/8/22 σε πολύ μεγάλο τμήμα της χώρας (+χάρτης βροχής)

Η μεταφορά και η εγκατάσταση ψυχρότερων και ασταθών αερίων μαζών από την βορειοδυτική Ευρώπη στη χώρα μας θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονης μεσημβρινής και απογευματινής αστάθειας στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του βορείου, του κεντρικού, του νοτιοδυτικού Αιγαίου και στην Κρήτη την τρέχουσα εβδομάδα.

Μάλιστα, από το απόγευμα της Τρίτης 23/8 και κυρίως την Τετάρτη 24/8 και την Πέμπτη 25/8, καθώς το χαμηλό της μέσης ατμόσφαιρας θα βρίσκεται πάνω από τη χώρα μας αναμένεται γενίκευση των φαινομένων σε όλη σχεδόν την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του βορείου, του κεντρικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα από το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι την Παρασκευή προβλέπονται βροχές κατά διαστήματα με αυξομειώσεις.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και πιθανόν να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς), τοπικά μπουρίνια, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.

Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται το Σάββατο 27/8 και βελτίωση του καιρού την Κυριακή 28/8/2022.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή χαρτών: ecmwf.int , weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *