Τριήμερο θερμό επεισόδιο στη χώρα μας στα όρια του καύσωνα στην ηπειρωτική Ελλάδα από 18-20/8/22 (+χάρτες)

Τριήμερο θερμό επεισόδιο στη χώρα μας στα όρια του καύσωνα στην ηπειρωτική Ελλάδα από 18-20/8/22 (+χάρτες)

Ατμοσφαιρική διαταραχή στην δυτική Ευρώπη αναμένεται να προκαλέσει έντονη θέρμη μεταφορά από την βόρεια Αφρική προς την Σικελία την Ιταλία και τη χώρα μας την Τρίτη και Τετάρτη 16&17/8/2022.

Την Πέμπτη 18/8 οι πολύ θερμές αέριες μάζες θα βρίσκονται πάνω από την Σικελία, την νότια Ιταλία τα δυτικά Βαλκάνια και το Ιόνιο και την Παρασκευή 19/8 πάνω από τη χώρα μας.

Με βάση αυτά τα προγνωστικά στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη και τη σταδιακή εξασθένιση του μελτεμιού στο Αιγαίο την τρέχουσα εβδομάδα η θερμοκρασία στη χώρα μας θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο με κορύφωση την Παρασκευή 19/8/2022.

Έτσι το τριήμερο Πέμπτης-Παρασκευής-Σαββάτου 18-20/8/2022 η θερμοκρασία θα ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα, φθάνοντας στα ηπειρωτικά στα όρια του καύσωνα.

Την Πέμπτη 18/8 οι θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (ηπειρωτική πεδινή Θεσσαλία, ηπειρωτική πεδινή Στερεά Ελλάδα, ηπειρωτική πεδινή κεντρική Μακεδονία και ηπειρωτική πεδινή Ανατολική Πελοπόννησος) θα φθάσουν στους 37-39 βαθμούς, την Παρασκευή, που θα είναι η πιο ζεστή ημέρα, στους 40-42 βαθμούς και το Σάββατο στην Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα στους 39-41 βαθμούς.

Οι ακραίες θερμοκρασίες αποτυπώνονται και στον δεύτερο χάρτη των ακραίων θερμοκρασιών με το πορτοκαλί χρώμα.

Από την Κυριακή 21/8/2022 και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή χαρτών: ecmwf.int

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *