Αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα απο την Πέμπτη 11/8 με τοπικές χαλαζοπτώσεις (+χάρτες βροχής)

Αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα απο την Πέμπτη 11/8 με τοπικές χαλαζοπτώσεις (+χάρτες βροχής)

Η μετακίνηση ψυχρών αερίων μαζών από την βόρεια Ευρώπη προς τα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική-Ανατολική Ευρώπη θα δημιουργήσει την Πέμπτη 11/8 στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την Ουγγαρία και την Ρουμανία χαμηλό.

Το συγκεκριμένο χαμηλό της μέσης ατμόσφαιρας θα κινηθεί αρχικά προς τα νοτιοδυτικά, φθάνοντας την Παρασκευή 12/8 στα βόρεια Βαλκάνια και στην βόρεια Ιταλία.

Εν συνεχεία το χαμηλό θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά και τελικά προς τα ανατολικά διερχόμενο το βράδυ του Σαββάτου 13/8 και τα ξημερώματα της Κυριακής 14/8 από την βόρεια Ελλάδα.

Αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή και η συνολική κίνησή της θα δημιουργήσει απογευματινή αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα από τις μεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες των ημερών Πέμπτης-Παρασκευής-Σαββάτου και Κυριακής 11-14/8/2022.

Έτσι, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των προαναφερθέντων ημερών αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και πιθανά μπουρίνια τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε θαλάσσιες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι καταιγίδες πιθανόν να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.

Τα πιο πολλά, έντονα και σε μεγαλύτερη έκταση φαινόμενα αναμένονται την Πέμπτη και την Παρασκευή 11-12/8/2022.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή χαρτών: ecmwf.int , weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *