Άστατος ο καιρός το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου του 2022 στην βορειοανατολική Ελλάδα και ηλιόλουστος στην υπόλοιπη χώρα (+Χάρτες)

Άστατος ο καιρός το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου του 2022 στην βορειοανατολική Ελλάδα και ηλιόλουστος στην υπόλοιπη χώρα (+Χάρτες)

Ο στροβιλισμός του χαμηλού της μέσης και ανώτερης ατμόσφαιρας στην Μαύρη θάλασσα θα μεταφέρει κατά κύματα ασταθείς αέριες μάζες προς την χώρα μας, δημιουργώντας αστάθεια στον καιρό της βορειοανατολικής Ελλάδας.
Από την άλλη πλευρά η τεράστια ατμοσφαιρική διαταραχή της Δυτικής Ευρώπης θα θέσει σε κίνηση θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική προς την Ιταλία και τη χώρα μας.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστημάτων θα διατηρήσει τις πολύ θερμές αέριες μάζες στην περιοχή της Ιταλίας και της κεντρικής Μεσογείου με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στη χώρα μας να κυμανθεί σε υψηλότερα από τα φυσιολογικά, αλλά ανεκτά επίπεδα, χωρίς βέβαια να μιλάμε για συνθήκες καύσωνα.
Μάλιστα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η αστάθεια πιθανόν να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
Αναλυτικότερα:
Το Σάββατο 25/6/2022 προβλέπεται αίθριος και ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και καλοτάξιδες θάλασσες.
Τις θερμές ώρες της ημέρας στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά του Ολύμπου-Κισσάβου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι εξασθενημένοι και θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι και 5-6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 18 έως 38 °C.
Την Κυριακή 26/6/2022 στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα μέσα στην ημέρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και έντονε ηλεκτρική δραστηριότητα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν φτάνοντας στα 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι αρχικά 3-4 μποφόρ οι οποίοι μέσα στην ημέρα θα ενισχυθούν και το απόγευμα θα φτάσουν στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή κάμψη ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 19 έως 34 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 20 έως 37 °C.
Τη Δευτέρα 27/6/2022 σε όλη σχεδόν την χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην βορειοανατολική Ελλάδα και αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.


Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί άνεμοι 5-7 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 16 έως 34 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 18 έως 36 °C.


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *