Άστατος ο καιρός στη χώρα μας μέχρι το τέλος της τρίτης εβδομάδας του Ιουνίου του 2022(+Χάρτες)

Άστατος ο καιρός στη χώρα μας μέχρι το τέλος της τρίτης εβδομάδας του Ιουνίου του 2022(+Χάρτες)

Η μεσημβρινή νότια κυκλοφορία κάτω από την μέση ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ιβηρικής χερσονήσου θα δημιουργήσει αντίστοιχα μεσημβρινή βόρεια κυκλοφορία στην περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου.
Επιπλέον, η απόκλιση της κυκλοφορίας στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τη χώρα μας θα αναπτύξει τις κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες για την συνέχιση της απογευματινής αστάθειας στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά αυτής.

Η διέλευση αυλώνα σχετικά χαμηλών γεωδυναμικών υψών στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τη χώρα μας το ερχόμενο Σάββατο 18/6/2022 θα ενισχύσει περαιτέρω την απογευματινή αστάθεια.

Αναλυτικότερα:
Την Τετάρτη 15/6/2022 αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν την χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως στην Χαλκιδική, την κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα και στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα δημιουργηθούν νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από διάσπαρτες χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από τις ίδιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 32 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 33 °C.
Την Πέμπτη 16/6/2022 και πάλι αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός στη χώρα μας με λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά αυτής θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 30 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 31 °C.
Την Παρασκευή 17/6/2022 η μεσημβρινή – απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στην βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα και στα ορεινά-ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας.
Κατά τα λοιπά ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και 7 τοπικά μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 15 έως 32 °C.

Τέλος το Σαββατοκύριακο 18&19/6/2022 αναμένεται ενίσχυση της απογευματινής αστάθειας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, TropicalTidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *