Άστατος ο καιρός στη χώρα μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 11-13/6/2022(+Χάρτες)

Άστατος ο καιρός στη χώρα μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 11-13/6/2022(+Χάρτες)

Η σταδιακή αποχώρηση προς ανατολάς του χαμηλού της μέσης και ανώτερης ατμόσφαιρας, το οποίο το Σάββατο 11/6/2022 θα βρίσκεται πάνω από την Ανατολική Ελλάδα και το Αιγαίο, θα συμβάλει στον περιορισμό της αστάθειας στη χώρα μας τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Όμως, το Σάββατο και την Κυριακή της Πεντηκοστής θα σημειωθούν αρκετές βροχές κυρίως στην Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Επίσης,η απόκλιση της κυκλοφορίας της ανώτερης ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας θα εντείνει εκ νέου τη θερμική αστάθεια την Τρίτη και την Τετάρτη 14&15/6/2022.
Αναλυτικότερα

Το Σάββατο 11/6/2022 στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και στην Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές, τοπικές καταιγίδες συνοδευόμενες από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και διάσπαρτες χαλαζοπτώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Όμως, γρήγορα και μέσα στην ημέρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες, και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και διάσπαρτες χαλαζοπτώσεις.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.   

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 25 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 33 °C.
Την Κυριακή 12/6/2022 στη Θράκη, τις Σποράδες, το Πήλιο και στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια.
Σταδιακά και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλο σχεδόν τον ηπειρωτικό κορμό θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές μπόρες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 28 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 14 έως 32 °C.
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13/6/2022 αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως στη δυτική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 14 έως 32 °C.
Την Τρίτη 14/6/2022 αρχικά σε όλη τη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Σταδιακά και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα δημιουργηθούν νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από τις ίδιες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 32 °C.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *