Πολύ ζεστό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου του 2022 Έντονη αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα(+Χάρτες)

Πολύ ζεστό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου του 2022 Έντονη αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα(+Χάρτες)

Η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την χώρα μας κορυφώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4&5/6/2022.
Όμως, τη Δευτέρα 6/6/2022 ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες θα κινηθούν από τα βόρεια Βαλκάνια προς τη χώρα μας, καθιστώντας τον καιρό άστατο σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικότερα:
Το Σάββατο 4/6/2022 αναμένεται καλός και ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις.
Τις θερμές ώρες της μέρας στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της Ηπείρου και της βόρειας-δυτικής Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά των προαναφερόμενων περιοχών.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο πέλαγος θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Στο Αιγαίο πέλαγος το μελτέμι θα πνέει με ένταση 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37 τοπικά και 38°C και στην υπόλοιπη χώρα από 18 έως 37 τοπικά και 38 °C.
Την Κυριακή 5/6/2022 θα συνεχιστεί ο καλός και πολύ ζεστός καιρός στη χώρα μας με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να αναμένονται στη δυτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς δυτικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 38 τοπικά και 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 18 έως 38 τοπικά 39-40 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα 6/6/2022 και μέχρι το μεσημέρι προβλέπεται καλοκαιρία με αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.
Από το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού θα δημιουργηθούν νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς εντάσεως 4-5 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 °C και στην υπόλοιπη χώρα από 19 έως 37 °C.
Την Τρίτη 7/6/2022 αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν την χώρα. Γρήγορα και κατά τη διάρκεια της μέρας θα γεννηθούν νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης, πρώτα στα ορεινά-ημιορεινά και αργότερα και στα πεδινά όλου σχεδόν του ηπειρωτικού κορμού, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *