Καλοκαιρία με απογευματινή αστάθεια στην βόρεια Ελλάδα το τετραήμερο 31/5 έως 3/6/2022(+Χάρτες)

Καλοκαιρία με απογευματινή αστάθεια στην βόρεια Ελλάδα το τετραήμερο 31/5 έως 3/6/2022(+Χάρτες)

Η θέρμη γλώσσα αέρα στην κεντρική Μεσόγειο κινούμενη προς τα βορειοανατολικά θα δημιουργήσει αντικυκλωνική ράχη στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα της Ιταλίας και των δυτικών Βαλκανίων, η οποία με τη σειρά της θα συμβάλει στην ανάπτυξη καθοδικών ρευμάτων συνοπτικής κλίμακας, εξασφαλίζοντας καλοκαιρία στη χώρα μας την τρέχουσα εβδομάδα.

Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 31/5/2022 αναμένεται καλοκαιρία με λίγες τοπικές νεφώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Τις θερμές ώρες της ημέρας όμως, στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο 3-4 μποφόρ, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 έως 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη 1/6/2022 προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια.
Όμως, τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι, στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 17 έως 35 τοπικά και 36 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη 2/6 και την Παρασκευή 3/6/2022 θα συνεχιστεί η καλοκαιρία στη χώρα μας με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο.
Τις θερμές ώρες των προαναφερόμενων ημερών και πάλι στη βόρεια Ελλάδα και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά την Παρασκευή έως και 8 μποφόρ.
Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι την Παρασκευή 3/6 χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην νοτιοανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, γιατί οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές (ενισχυμένοι βοριάδες) για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 17 έως 35 τοπικά και 36 βαθμούς Κελσίου.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *