Καλοκαιρία με βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 21&22/5/2022(+Χάρτες)

Καλοκαιρία με βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 21&22/5/2022(+Χάρτες)

Η μεταφορά ευσταθών και θερμών αερίων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας θα συμβάλλει στην επικράτηση καλοκαιρίας και στην άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά από το Σάββατο 21/5 μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Αναλυτικότερα:

Το Σάββατο 21/5/2022 αναμένεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα, εκτός από την Κρήτη, όπου στην αρχή της ημέρας θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στη δυτική Κρήτη και θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες, αλλά γρήγορα μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο στην αρχή της ημέρας θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και στο νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή 22/5/2022 προβλέπεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Όμως, τις θερμές ώρες της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας, της Πίνδου και στον Όλυμπο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι και θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 έως 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 13 έως 33 βαθμούς.
Τη Δευτέρα 23/5/2022 θα συνεχιστεί η καλοκαίρια στη χώρα μας με αρκετή ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων κυρίως στα βόρεια πελάγη.
Όμως, και πάλι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής και Βόρειας Πίνδου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες,οι οποίες πιθανόν να επηρεάζουν και τις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που βρίσκονται κοντά σε ηπειρωτικούς ορεινούς όγκους.


Οι άνεμοι μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα πελάγη θα είναι εξασθενημένοι και θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *