Ασταθής και άστατος ο καιρός το επόμενο διήμερο 3-4/5/2022(+Χάρτες)

Ασταθής και άστατος ο καιρός το επόμενο διήμερο 3-4/5/2022(+Χάρτες)

Ασταθείς αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια θα βρίσκονται πάνω από τη χώρα μας το επόμενο διήμερο 3-4/5/2022 και θα έχουν ως συνέπεια τον άστατο καιρό κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα με τοπικές βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Η αστάθεια θα περιοριστεί την Πέμπτη 5/5 στα ορεινά, ενώ την Παρασκευή 6/5 μία ατμοσφαιρική διαταραχή στην Ιταλία θα επηρεάσει σε μικρό βαθμό τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 3/5 σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του κεντρικού και Βορείου Αιγαίου και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες στην κεντρική-βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και θα σημειώνονται τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Στην νότια Ελλάδα και στην Κρήτη θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα κεντρικά και νότια και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 23 βαθμούς.
Την Τετάρτη 4/5 στην Ήπειρο, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία,τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια προβλέπονται από την αρχή της μέρας νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Κατά τη διάρκεια της μέρας στις προαναφερθείσες περιοχές οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Όμως, τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των προαναφερόμενων περιοχών.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες οι σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά των περιοχών αυτών.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά του βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 24 βαθμούς.
Την Πέμπτη 5/5 θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και μπόρες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς και μόνο στο κεντρικό και κυρίως το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 26 βαθμούς.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *