Άστατος ο καιρός το τετραήμερο 29/4 έως 2/5/2022 κυρίως στην βόρεια Ελλάδα(+Χάρτες)

Άστατος ο καιρός το τετραήμερο 29/4 έως 2/5/2022 κυρίως στην βόρεια Ελλάδα(+Χάρτες)

Η μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τη χώρα μας σε συνδυασμό με την απόκλιση της ανώτερης ατμόσφαιρας θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση άστατου καιρού στη βόρεια και κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα το τετραήμερο από 29/4 έως 2/5/2022.  

Η αστάθεια πιθανόν να επηρεάσει το Σάββατο 30/4 όλη την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και την βόρεια Θεσσαλία και κυρίως τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Αναλυτικότερα:
Την Παρασκευή 29/4 στην Μακεδονία, τη Θράκη και στην ήπειρο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Μακεδονία και στην Ήπειρο.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες μέσα στην ημέρα θα αυξηθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 26 βαθμούς.
Το Σάββατο 30/4 στα νησιά του Βορείου Ιονίου,την Ήπειρο, την Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν γενικές βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τοπικές βροχές και μπόρες στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς 3 έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 12 έως 25 βαθμούς.
Την Κυριακή 1/5/2022 στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Θράκη,τα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και στην Κρήτη και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής και νότιας Πίνδου και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Θα υπάρχουν όμως και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 24 βαθμούς.
Τη Δευτέρα 2/5/2022 στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις τοπικά αυξημένες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας με λίγες τοπικές βροχές και μπόρες. 
Στο Αιγαίο όμως θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και στα νότια και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 21 βαθμούς.

 Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 


Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *