Καλοκαιρία τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα του 2022 στη χώρα μας(+Χάρτες)

Καλοκαιρία τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα του 2022 στη χώρα μας(+Χάρτες)

Η επικράτηση υψηλών πιέσεων στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και παράλληλα η μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την κεντρική Μεσόγειο προς τη χώρα μας θα συμβάλλουν στην εδραίωση της καλοκαιρίας και στο να σημειωθούν υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 28/4/2022.

Αναλυτικότερα τη Δευτέρα και την Τρίτη 25&26/4/2022 αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα με καλοτάξιδες θάλασσες, ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα να κυμαίνεται από 6 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 28 βαθμούς.
Τις θερμές ώρες της Τρίτης στα ηπειρωτικά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες.
Ευνοείτε η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη θα αρχίσει να αποχωρεί.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη 27&28/4/2022 θα συνεχιστεί η καλοκαιρία και ο ζεστός καιρός στη χώρα μας.
Όμως, τις απογευματινές προς βραδινές ώρες της Πέμπτης στην Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες, κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι την Τετάρτη στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και την Πέμπτη θα ενισχυθούν φθάνοντας στα 5-6 και τοπικά στα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 28 βαθμούς.



Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: TropicalTidbits

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *