Βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Μεγάλη Πέμπτη 21/4/2022 Καλοκαιρία την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα(+Χάρτες)

Βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Μεγάλη Πέμπτη 21/4/2022 Καλοκαιρία την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα(+Χάρτες)

Η απομάκρυνση του βαρομετρικού χαμηλού που προκάλεσε την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και παράλληλα η μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την κεντρική Μεσόγειο προς την χώρα μας θα συμβάλλουν στην σταδιακή βελτίωση του καιρού και την βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Μάλιστα την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός με ηλιοφάνεια, εξασθενημένους ανέμους, τις μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας στους 24 έως 26 βαθμούς και καλοτάξιδες θάλασσες.

Αναλυτικότερα:
Την Μεγάλη Πέμπτη 21/4/2022 και μέχρι το μεσημέρι σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια.
Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αρχίσει να συννεφιάζει στη δυτική, κεντρική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά της Πίνδου.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες συνοπτικής κλίμακας που θα επικρατήσουν θα ευνοήσουν εκ νέου την μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά 5-6 μποφόρ και από αργά το βράδυ η ένταση τους θα φτάσει στα 7-8 και τοπικά και 9 μποφόρ
Στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 21 βαθμούς.
Την Μεγάλη Παρασκευή 22/4/2022 αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες.
Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Ευνοείται και πάλι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.


Η άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιoανατολικές διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ,οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 24 βαθμούς.
Το Μεγάλο Σάββατο 23/4/2022 στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο αναμένονται αρχικά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μι μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές.
Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με θολή ατμόσφαιρα, λόγω της αιωρούμενης αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, οι οποίοι μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ασθενείς νοτιοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 26 βαθμούς.
Την Κυριακή του Πάσχα 24/4/2022 ο καιρός στη χώρα μας θα είναι καλοκαιρινός, με αρκετή ηλιοφάνεια, καλοτάξιδες θάλασσες και θερμοκρασία λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές για αυτή την εποχή.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4 και στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 24 και στην υπόλοιπη χώρα από 9 έως 28 βαθμούς.


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *