Κακοκαιρία τη Μεγάλη Δευτέρα και άστατος ο καιρός την Μεγάλη Τρίτη στη χώρα μας(+Χάρτες)

Κακοκαιρία τη Μεγάλη Δευτέρα και άστατος ο καιρός την Μεγάλη Τρίτη στη χώρα μας(+Χάρτες)

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο την Μεγάλη Δευτέρα 18/4/2022 θα δημιουργήσει χειμερινό σκηνικό στον καιρό της χώρας μας και θα προκαλέσει σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα βροχές, μπόρες, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας την Μεγάλη Δευτέρα.

Την Μεγάλη Τρίτη 19/4/2022 ο καιρός θα είναι άστατος στη χώρα μας με τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στα ορεινά, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Από την Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Την Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο και λίγες μπόρες στα ορεινά της Πίνδου.
Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να αναπτυχθεί αστάθεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και αργά το βράδυ και στην Εύβοια με τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά των προαναφερόμενων περιοχών.
Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός σε όλη σχεδόν την χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες στα ορεινά-ημιορεινά της Πίνδου.
Αναλυτικότερα:
Την Μεγάλη Δευτέρα 18/4 στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του κεντρικού και Βορείου Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα, μπόρες, τοπικές καταιγίδες στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 900-1200 μέτρα.
Στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα μέσα στην
ημέρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στην νότια Πελοπόννησο και στα νησιά του νοτίου Ιονίου.
Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5-6 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι και δυτικοί άνεμοι στα νοτιότερα τμήματα εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 19 βαθμούς.
Στην ηπειρωτική Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Την Μεγάλη Τρίτη 19/4 αρχικά σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Σταδιακά και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Όμως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός στην ηπειρωτική Ελλάδα θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Το βράδυ ο καιρός εκ νέου θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ με εξασθένιση μετά το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 18 βαθμούς.
Την Μεγάλη Τετάρτη 20/4 προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.
Όμως τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά της οροσειράς της Πίνδου, την κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Στο Βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση.
Επίσης ισχυροί δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν μετά το μεσημέρι και μέχρι περίπου τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στις ηπειρωτικές περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου (π.χ. στη Θεσσαλία).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 22 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us,MetOffice

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *