Βελτίωση του καιρού στη χώρα μας τη Δευτέρα 11/4/2022 και επικράτηση καλοκαιρίας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή(+Χάρτες)

Βελτίωση του καιρού στη χώρα μας τη Δευτέρα 11/4/2022 και επικράτηση καλοκαιρίας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή(+Χάρτες)

Η σταδιακή κίνηση προς ανατολάς της αντικυκλωνικής ράχης της μέσης και ανώτερης ατμόσφαιρας της δυτικής-κεντρικής Ευρώπης, θα έχει ως επακόλουθο την βελτίωση του καιρού της χώρας μας από αύριο Δευτέρα 11/4, την επικράτηση ηλιοφάνειας σε όλη την χώρα και την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τρίτη 12/4 μέχρι την Παρασκευή 15/4.

Πιθανή μεταβολή του καιρού και από τα βορειοδυτικά από το μεσημέρι του Σαββάτου της 16/4.

Αναλυτικότερα:
Τη Δευτέρα 11/4/2022 στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού μέσα στην ημέρα.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και λίγες τοπικές βροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 23 βαθμούς.
Την Τρίτη 12/4 σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια,διαυγή ατμόσφαιρα και καλοτάξιδες θάλασσες.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σημαντικά, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο,όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι αρχικά 6 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν λίγο, φθάνοντας στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 24 βαθμούς.
Την Τετάρτη 13/4 θα συνεχιστεί η καλοκαιρία στη χώρα μας, με την ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Πίνδου και της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Στα υπόλοιπα πελάγη οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς, αλλά μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο θα αρχίσουν να πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα αρχίσουν να πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 26 βαθμούς.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *