Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Πέμπτη 7/4/2022 κυρίως στη δυτική Ελλάδα και βελτίωση από την Παρασκευή Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή 10/4(+Χάρτες)

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Πέμπτη 7/4/2022 κυρίως στη δυτική Ελλάδα και βελτίωση από την Παρασκευή Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή 10/4(+Χάρτες)

Μία ατμοσφαιρική διαταραχή στο Ιόνιο αναμένεται να μεταβάλει πρόσκαιρα τον καιρό στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Πέμπτη 7/4/2022.

Από την Παρασκευή 8/4/2022 ο αντικυκλώνας των Αζορών θα επεκταθεί προς την χώρα μας και θα συμβάλλει στη βελτίωση του καιρού και στην άνοδο της θερμοκρασίας.
Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη θα μεταβάλει τον καιρό της χώρας μας την Κυριακή 10/4/2022.

Αναλυτικότερα:
Την Πέμπτη 7/4/2022 στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου  και τοπικές βροχές στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Μακεδονία, τη Θράκη και στη Θεσσαλία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των περιοχών αυτών.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες για την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, η οποία σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά θα αποχωρήσει από την χώρα μας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ,οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5-7 μποφόρ και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 6-7 μποφόρ και στα νότια πελάγη θα φθάσουν στα 8 μποφόρ.
Επίσης, ισχυροί δυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ θα πνέουν μετά το μεσημέρι και στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στην υπήνεμη ανατολική πλευρά της Πίνδου.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από έως 3 και 18 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 27 βαθμούς.
Την Παρασκευή 8/4/2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο και στα ορεινά της Πελοποννήσου.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 5-6 και στα νότια έως 7 μποφόρ,οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας στα βόρεια και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο 9/4/2022 αναμένεται συνέχιση της καλοκαιρίας στη χώρα μας με αρκετή ηλιοφάνεια και διαυγή ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 28 βαθμούς.
Την Κυριακή 10/4/2022 αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα.
Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βορειοδυτικά αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά σειρά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και σταδιακά στη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 έως 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 έως 6 μποφόρ.
Από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν στον Θερμαϊκό σε βορειοδυτικούς και στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μποφόρ 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Επίσης, πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι, οι ριπές των οποίων θα φθάνουν και τα 7-8 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι έως το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, που βρίσκεται στην υπήνεμη(Ανατολική) πλευρά της Πίνδου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 έως 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως βαθμούς Κελσίου 25 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *