Νέα επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη Ανοιξιάτικος καιρός από την Πέμπτη 24/3/2022(+Χάρτες)

Νέα επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Ελλάδα  την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη  Ανοιξιάτικος καιρός από την Πέμπτη 24/3/2022(+Χάρτες)

Η δημιουργία οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή των Δωδεκανήσων την Τρίτη 22/3/2022 θα επιδεινώσει τον καιρό της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, του Αργοσαρωνικού, των δυτικών Κυκλάδων και της Κρήτης με βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών.

Από την Πέμπτη 24/3 η πολική αέρια μάζα θα αποχωρήσει από την χώρα μας και παράλληλα θα λάβει χώρα μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την κεντρική Ευρώπη.
Αυτή η συνοπτική κατάσταση θα σημάνει τον ουσιαστικό ερχομό της Άνοιξης.

Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη 22/3/2022 αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Ελλάδα με τοπικές βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά από την Θράκη μέχρι και την Κρήτη.
Γενικευμένα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Ανατολική Θράκη, την χερσόνησο του Άθω, το Πήλιο, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τον Αργοσαρωνικό, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και στην Ρόδο.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, όπου ο ουρανός θα είναι ξάστερος και θα επικρατήσει νηνεμία θα σημειωθεί παγετός.
Στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -2 έως 16 βαθμούς.
Την Τετάρτη 23/3/2022 αρχικά στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τον Αργοσαρωνικό, τις δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά των περιοχών αυτών.
Σταδιακά και μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά και θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 18 βαθμούς.
Την Πέμπτη 24/3/2022 στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με καθαρή ατμόσφαιρα και έντονη ηλιοφάνεια.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -1 έως 19 βαθμούς.
Την Παρασκευή 25/3/2022 ανήμερα της εθνικής μας εορτής ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι ηλιόλουστος και ανοιξιάτικος με καλοτάξιδες θάλασσες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 22 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *