Νέα ψυχρή εισβολή από την Παρασκευή 18/3/2022 και κυρίως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας(+Χάρτες)

Νέα ψυχρή εισβολή από την Παρασκευή 18/3/2022 και κυρίως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας(+Χάρτες)

Ένα ψυχρό μέτωπο από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια θα κινηθεί την Παρασκευή 18/3/2022 προς τη δυτική Τουρκία και τη χώρα μας, μεταβάλλοντας τον καιρό της Ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας με βροχές και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.  


Παράλληλα η πολύ ψυχρή λίμνη στην περιοχή της Κριμαίας την Παρασκευή 18/3 θα κινηθεί σταδιακά προς τα νότια, μεταφέροντας πολικές αέριες μάζες προς την χώρα μας και προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19&20/3/2022.

Αναλυτικότερα:
Την Παρασκευή 18/3/2022 στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στη Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής Μακεδονίας, τα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, τα πεδινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής Πελοποννήσου και στα πεδινά-ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Κρήτης.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του Ιονίου τις Σποράδες, την Εύβοια και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και στα νότια έως 8 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7-8 μποφόρ.
Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 8 έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 7 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 1 έως 15 βαθμούς.
Το Σάββατο 19/3/2022 στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο,τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και τοπικές βροχές στα πεδινά της Κρήτης.
Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν και στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, αρκετή ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με ξάστερο ουρανό και άπνοια θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στο βόρειο-κεντρικό Ιόνιο 6-7 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 8-9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -7 έως 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -2 έως 13 βαθμούς.
Την Κυριακή 20/3/2022 στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και τοπικές βροχές στα πεδινά της Κρήτης.
Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια αλλά και τσουχτερό κρύο.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και στα νότια έως 8 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από -7 έως 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -3 έως 12 βαθμούς.
Τη Δευτέρα 21/3/2022 στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Θράκη, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.
Στο κεντρικό-νότιο Αιγαίο, την Εύβοια και στον νομό Αττικής θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά των περιοχών αυτών.
Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές-βορειοδυτικές κατευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Weather.us, Met Office

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *